Terug naar overzicht

CONFLICT OPGELOST Group

Maastricht Rob M.J. HIRSCH
Bezoek website

Over Rob Hirsch
Als Rechtbank Mediator personen- en familiezaken ben ik verbonden aan de Rechtbank Limburg en het Gerechtshof in ‘s-Hertogenbosch. Daarnaast ben ik (familie)mediator, zowel MfN (Nederland) als ADR (Internationaal) -gecertificeerd, en sta ik bij de Raad voor Rechtsbijstand met een High Trust ingeschreven. Hierdoor ben ik bevoegd om ook echtscheidingen op basis van Toevoeging (subsidie) te verzorgen. Ook ben ik aangesloten bij het Juridisch Loket. Verder ben ik gespecialiseerd in online-(echt)scheiden via internet met behulp van o.a. Video-Call.
Als vakinhoudelijk (echt)scheidingsspecialist op alle fronten is mijn drijfveer vooral het helpen van mensen in waarschijnlijk één van de moeilijkste en meest ingrijpende periode in hun leven. Als er kinderen bij een echtscheiding zijn betrokken, vormen zij altijd het belangrijkste uitgangspunt. Want een goed verloop van de scheiding is cruciaal voor hun en uw welzijn.
Ik ben een evaluerende mediator met veel ruimte voor de emotionele aspecten, want scheiden is altijd pijnlijk. Maar ook alle financiële, fiscale en juridische vraagstukken zullen worden behandeld. Ik bewaak de belangen van alle betrokkenen, schep duidelijkheid, creëer rust en ontzorg jullie van
A tot Z.

Mijn onderscheidende factor
Mijn cliënten waarderen mij om mijn open levenshouding en zij vinden mij als persoon laagdrempelig benaderbaar. Vertrouwen vind ik een hele belangrijke basis voor onze gesprekken, daar ben ik dan ook extra alert op. Want bij mediation gaat het erom dat de werkelijke belangen op tafel komen en op een integere manier samen besproken kunnen worden.
Ik beschik over een groot netwerk aan aanvullende expertise, waaronder advocaten, fiscalisten, financieel planners, notarissen, orthopedagogen en psychologen. Zo is alle kennis binnen handbereik om uw (echt)scheiding op een rustige maar bovenal vakkundige en onpartijdige manier af te handelen. Als echtscheidingsspecialist ben ik eigenlijk uw persoonlijke coach en projectleider tijdens het gehele proces.

Met ruim dertien jaar ervaring heb ik inmiddels meer dan 1.000 (echt)scheidingen succesvol mogen begeleiden en mag ik mij dan ook een van de meest ervaren mediators van Limburg noemen.
Graag sta ik ook voor U klaar!

U wilt scheiden, wat nu?
Er komt enorm veel op u af en er gelden veel ingewikkelde wetten en regels. Over veel onderwerpen moeten jullie een beslissing nemen, denk aan alimentatie, de echtelijke woning, opgebouwde pensioenen, vermogen, eventuele schulden, verzekeringen, verdeling van gezamenlijke eigendommen, de juridische papierhandel en wellicht het belangrijkste onderwerp: de kinderen. Daarnaast is je relatie met je aanstaande ex-partner vaak gespannen. Wat kan je doen om de pijn zo draaglijk mogelijk te houden?
Ik adviseer en begeleid jullie om in goed overleg samen tot oplossingen te komen en de volledige scheiding te realiseren. Ik regel alle zaken omtrent de (echt)scheiding, ontbinding van geregistreerd partnerschap of ontbinding samenwoning, waarbij ik ervoor zorg dat de gemaakte afspraken juridisch en financieel/fiscaal kloppen en degelijk worden vastgelegd. Ook verzorg ik de afhandeling richting advocaat, rechtbank en gemeente. Samen komen we tot een echtscheidingsconvenant dat door jullie beiden gedragen wordt.

Waar ik mij sterk voor maak
Voor goed overleg en degelijk advies. Het allerbelangrijkste is dat het overleg tussen jullie beiden op gang komt. Daar zorg ik als mediator voor; dat is mijn vak! Want als er een dialoog ontstaat, kun je tot afspraken komen. Degelijk advies betekent onder andere dat ik jullie begeleid bij het maken van werkbare en duurzame afspraken.
Voor goede beslissingen. Een (echt)scheidingstraject vergt een hele specialistische benadering waarin ik jullie help en ondersteun. Het is een periode van onrust en onzekerheid die vaak gepaard gaat met slapeloze nachten, verdriet, teleurstellingen, verwijten, angsten, woede en frustraties. Het is voor iedereen van belang dat er goede beslissingen worden genomen waarbij alle betrokkenen zich nu en in de toekomst goed voelen.
Voor de kinderen. Zij verdienen extra aandacht. Steeds weer stel ik de vraag of de gemaakte afspraken ook in hun belang zijn. Zij kunnen – uitsluitend in overleg met jullie – worden uitgenodigd om te komen praten bij mij als mediator.

Het kind speelt hierbij de centrale rol. Uit ervaring blijkt dat deze aandacht voor het kind leidt tot een soepeler verloop van de (echt)scheiding.
Het heeft ook een gunstig effect op de communicatie tussen jullie als ex-partners, wat weer ten goede komt aan de ontwikkeling van de kinderen.

In het kort iets persoonlijks
Aan Maastricht University heb ik de leergang Mediation en Conflict Management gevolgd. Daarnaast ben ik opgeleid tot financieel planner en juridisch specialist met als specialisatie (echt)scheidingen aan de Fontys Hogeschool.
Ik ben geboren en getogen in Kerkrade maar woon met heel veel plezier al meer dan twintig jaar in Maastricht. Trots ben ik op mijn vrouw en mijn vier dochters. Naast mijn vak als mediator heb ik een passie voor duiken en motorrijden en maak ik graag muziek op mijn basgitaar.

Rob Hirsch
'Bent U ook toe aan rust’?!

Informatie

  • Duits
    Engels
  • Limburgs
  • MfN

Inloggen voor mediators