Terug naar overzicht

Mediation van Belang

Amsterdam Eliane Dosker
Bezoek website

Samenwerking tussen organisaties en mensen in die organisaties kan zoveel moois brengen – en ook zo jammerlijk vastlopen. Dat is mijn drijfveer: de samenwerking weer laten stromen. En anders zorgen dat er heldere afspraken worden gemaakt over het beëindigen daarvan.

De combinatie van een warme, verbindende persoonlijkheid en stevigheid als procesbegeleider. Dat is wat mensen in mij waarderen. Bemiddelaar als vrijwilliger sinds 2004 en professioneel sinds 2015 (MfN registratie in 2016). In mijn loopbaan heb ik conflicten van verschillende kanten leren ervaren en begeleiden: als advocaat (bij De Brauw), als klant (hoofd juridische zaken bij een internationaal opererend Nederlands bedrijf), als rechter in Amsterdam en nu als mediator en coach. Al die rollen zijn voor mij waardevol. Maar het mooist vind ik het toch, om deelnemers aan de mediation te begeleiden in het aangaan van het moedige gesprek. Dat is vaak spannend en geeft veel voldoening, omdat ik vrijwel altijd zie dat de deelnemers echt inzicht krijgen in hun eigen en in andermans drijfveren en onderliggende belangen.

De meeste energie geeft mij het begeleiden van samenwerkingsproblemen in professionele settings; zakelijke dienstverlening, gezondheidszorg en onderwijs. Maar ook daarbuiten heb ik tal van zakelijke en arbeidsconflicten begeleid. Ik ben rechtspraak- mediator, onder meer verbonden aan de rechtbanken Haarlem en Alkmaar. Daarnaast ben ik nog steeds werkzaam als rechter-plaatsvervanger in de rechtbank Amsterdam. Daarnaast ben ik werkzaam als trainer in de beroepsopleiding voor mediators en ben ik opgeleid tot oplossingsgericht coach (NOBCO).

Overzicht Specialismen

Informatie

  • Engels
    Nederlands
  • MfN

Inloggen voor mediators