Terug naar overzicht

All About You - MSR

Eindhoven Saskia Schuts
Bezoek website

Na onder andere de studie Ondernemingsrecht en Familierecht en de cursus Budgetcoaching heb ik de opleiding tot Mediator (MfN geaccrediteerd) en de opleiding tot Scheidingscoach gevolgd. Maar niet alleen vanuit de theorie maar vooral ook vanuit de praktijk heb ik in de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan in mediation, relatie- en scheidingscoaching en begrijp ik dat er geen boekje bestaat “hoe om te gaan met mensen”. Iedereen is uniek en het is mijn taak ervoor te zorgen dat ik vooral goed luister naar hetgeen mij wordt verteld in de hoop dat ik er uiteindelijk voor kan zorgen dat jullie weer met elkaar in gesprek gaan, vooral na het mediation- en/of coachingstraject.

Ik ben van mening dat een opleiding ervoor zorgt dat je meer kennis opdoet in hetgeen je leuk vindt maar er zeker niet voor zal zorgen dat je geschikt bent voor hetgeen je doet. De geschiktheid heeft te maken met de persoon. Hoe ben je als persoon. Sta je open voor meerdere meningen of trek je snel een conclusie. Kun je omgaan met vertrouwelijke informatie. Ben je een benaderbaar persoon en kun je jezelf inleven in de emotie van een ander. Ben jij de persoon in je omgeving waar mensen komen voor advies, hulp en/of een luisterend oor?

Dit is een voorbeeld van eigenschappen die uiteindelijk bepalen of jij het in je hebt om te werken als mediator en coach. Dan heb ik het nog niet eens gehad over levenservaring. Positieve en negatieve ervaringen in je leven maken je wie je bent. Ik ben van mening dat iedere persoon een positieve kant heeft en het is de kracht te focussen op deze positieve persoonlijkheden zowel van jezelf als van de ander. Als je het goede in de ander niet meer ziet, blijft er alleen nog frustratie/afkeer over waardoor je zelf ook gefrustreerd en geirriteerd raakt en je in een negatieve spiraal blijft. Het probleem wordt hierdoor niet opgelost.

Ik kan niet beloven dat ik de beste ben maar ik weet wel dat ik als persoon aan de eigenschappen voldoe die van een mediator en coach worden verwacht.

Inloggen voor mediators